Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: SİLİNEBİLİR KAĞIT  (Okunma sayısı 1585 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı muhterem

  • Üye
  • *
  • İleti: 741
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
SİLİNEBİLİR KAĞIT
« : 01 Aralık 2008, 11:28:14 »
Belki de bu buluş ağaç tüketimini çok etkileyecek....


Xerox’un yakın geçmişte duyurusunu yaptığı ‘silinebilir kağıt’ buluşu, A.B.D.’de düzenlenen WIRED NextFest’te ilk kez kamuoyuna tanıtıldı
Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Xerox, ‘silinebilir kağıt’ adını verdiği buluşunu ilk kez 27 Eylül–12 Ekim 2008 tarihleri arasında A.B.D.’nin Chicago’daki Millennium Park’ta gerçekleştirilen, WIRED NextFest fuarında sergiledi. Global ölçekteki yeniliklerin tüm dünyaya tanıtıldığı bu etkinlikte, başta ‘silinebilir kağıt’ buluşu olmak üzere Xerox’un diğer doküman yönetimi yazılımları ve yenilikleri yoğun ilgi gördü.

Duyurulduğu ilk günden itibaren kamuoyunda çok ses getiren ve dünyaca ünlü TIME dergisi tarafından 2007 yılının en iyi buluşları arasında gösterilen ‘silinebilir kağıt’ buluşu, Xerox’un Kanada’daki AR-GE Merkezi ve Palo Alto’daki ünlü PARC AR-GE Merkezi’nin ortak çalışmasının bir sonucu olarak ortaya çıktı. Gelecekteki kağıt tüketim anlayışını değiştirebileceği gözüyle bakılan bu teknoloji, geçici olarak var olacak görüntüler yaratmanın yöntemlerini ararken bulundu. Çalışmalar ilerlerken “tamam şimdi bulduk” denilen nokta, belli miktar dalga boylarında ışık alan parçaların renk değiştirdikleri ve belli bir süre sonra kendiliğinden ortadan kayboldukları an oldu. İnsanoğlu bu noktadan hareket ederek, şu an için kendisini 16–24 saat arasında silen, defalarca tekrar kullanılabilen “silinebilir kağıt” buluşu ile tanışmış oldu.

Xerox’un yaptırdığı araştırmalar, ofis çalışanlarının bir iş günü içinde basmış oldukları kağıt dokümanlarının yüzde 45’ini çöpe attıklarını gösteriyor. Xerox’un iş analistleri, insanların bilgi üretimi ve paylaşımı için bilgisayarları kullanmasına rağmen, bir bilginin okunması ve incelenmesi işini kağıt üzerinde yapmayı tercih ettiklerini belirtiyor. Bilgileri kağıt üzerinde okumanın insanlara rahatlık verdiğini söyleyen uzmanlar, bunun kağıt tüketimini azaltmada önemli bir engel teşkil ettiğini de öne sürüyorlar. Uzmanlar tarafından ‘silinebilir kağıt’ buluşunun, en azından insanların yaşadığı bu çelişkiyi ortadan kaldıracağı ve daha az kağıt tüketilmesine yardımcı olacağı belirtiliyor.

Haber.com
Kendin İçin Birşey Yapmayacaksan ; Kim Yapacak ?
Başkası için bir şey yapmayacaksan ;Varolma'nın Anlamı Ne?
Şimdi Yapmayacaksan ; Ne Zaman ?