1 SU BARDAĞI SARI MERCİMEK
1 ADET PATATES
1 ADET SOĞAN
4 YUMURTA
3 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
YARIM DEMET MAYDANOZ
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
1 TATLI KAŞIĞI ADAÇAYI
TUZ
YAPILIŞI: MERCİMEĞİ BİR GECE ÖNCEDEN ISLATALIM. ERTESİ GÜN, 4 SU BARDAĞI SU EKLEYİP, HAŞLAYALIM VE SÜZELİM. PATATESİ HAŞLAYALIM, MERCİMEK VE PATATESİ EZEREK PÜRE HALİNE GETİRELİM. İNCE DOĞRANMIŞ SOĞANI SIVIYAĞDA KAVURALIM. KIYILMIŞ MAYDANOZ, SALÇA, ADAÇAYI VE TUZU EKLEYELİM. HAZIRLADIĞIMIZ PÜREYE YUMURTALARI TEKER TEKER KIRARAK İLAVE EDELİM. SOĞANLI KARIŞIMI EKLEYİP, KARIŞTIRALIM. YAYVAN BİR TEPSİYİ HAFİFÇE YAĞLAYALIM. KARIŞIMI İÇİNE DÖKELİM. 180 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRELİM. SICAK OLARAK SERVİS YAPALIM.