Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: A-Z Komple “GÜN BOYUNCA ZİNDELİK” Vitaminleri  (Okunma sayısı 2898 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı E_L_A

  • Kıdemli üye
  • Üye
  • *
  • İleti: 30
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
  • Hiçlikten Hepliğe, Heplikten Hiçliğe...
A-Z Komple “GÜN BOYUNCA ZİNDELİK” Vitaminleri
« : 17 Mayıs 2010, 09:41:10 »
A-Z  Komple “GÜN BOYUNCA ZİNDELİK” Vitaminleri

A-Z KOMPLE “GÜN BOYUNCA ZİNDELİK” tabletleri – genel kuvvetlendirici etki gösteren aktif vitamin-mineral kompleksidir. Bu kompleks, insan vücudundaki metabolizma süreçlerini normale döndürür, güçlendirilmiş antioksidan etkinliğe sahiptir, vitamin, makro ve mikro elementlerin eksikliğini tamamlar, bağışıklığı uyarır, onkolojik hastalıkların gelişimini önler, sinir sistemi, görme organları, kan üretme süreçleri, eklemlere olumlu etki yapar, kimyasal-ışınsal terapilerin olumsuz etkilerini ortadan kaldırır, erken yaşlanmayı önler.
   “A-Z KOMPLE”nin etkisi, içeriğindeki 27 vitamin ve minerallere bağlıdır:

VİTAMİNLER:

   Beta-karotin (A vitamini – retinol asetat) – göz ağtabakasının opsinleriyle etkileşimde bulunarak, normal loş ve renkli görünümü sağlayan görme pigmentlerinin oluşumuna katılır, epitel dokuların bütünlüğünü sağlar, kemik gelişimini düzenler.
   Askorbik asit (C vitamini) – kolajen sentezine, insan vücudunda folik asit ve demir dönüşümüne katılır, steroid hormonlar ve katekolaminlerin sentezinde önemli rol oynar, damarları güçlendirir, bağışıklığı uyarır, serbest radikallerden korur.
   Tokoferol asetat (E vitamini) – antioksidan etkilere sahiptir, hücrelerarası maddeler, bağ dokusunun kolajen ve elastin telleri, damarların ve sindirim kanalının düz kaslarının oluşumunu uyarır.
   Tiamin (B1 vitamini) – vücutta koferment olarak bulunuyor, karbonhidrat değişimine ve asetilkolin oluşumuna katılır, sinir telleri arasındaki sinirsel içtepi iletilerini sağlamlaştırır.
   Riboflavin (B2 vitamini) – hücresel solunum ve görme algısı sistemine katılır, cildin durumunu iyileştirir.
   Piridoksin (B6 vitamini) – aminoasit dönüşümünü ve nörotransmitter sentezini sağlar, cilt ve mukozanın durumunu iyileştirir, sinirsel iltihap ve kan azlığını önler.
   Cyanocobalamin (B12 vitamini) – sinirlerin zar hücreleri ve eritrositlerin oluşumunu, büyüme süreçlerini ve nükleotid sentezini uyarır, sinirsel iltihap ve kan azlığını önler.   
   Biotin (H vitamini) - karbonhidrat ve yağ  asitlerinin  dönüşümüne  katılır,  sebore     
          hastalığı ve saç dökülmesini önler.
   Folik asit (B9 vitamini) – eritrosit, aminoasit ve nükleik asitlerin oluşumuna katılır, protein sentezini sağlar, kan azlığını engeller, döl yerleşimi niteliğini artırır, hızla çoğalan hücrelerin (kan, üreme) gelişimini ve niteliğini yükseltir.
   Kalsiyum Pantotenat (B5) – yağ ve karbonhidrat oksitlenmesi sürecine katılan A koenziminin ana bileşenidir. Protein, yağ ve karbonhidratların değişim süreçlerine katılır.
   Nikotinamid (PP vitamini) – dokusal solunum, yağ ve karbonhidrat değişimi süreçlerini sağlar, kolesterol seviyesini düşürür, arteriyel damarları genişletir, kan dolaşımını hızlandırır.
   Kalsiferolasetat (D3 vitamini) – Kalsiyum ve Fosfor değişimini düzenler, Kalsiyumun bağırsaklardan emilmesini kolaylaştırır, kemik dokusu yapısını biçimlendirir.
   Fillohinon (fitomenadiol-K1 vitamini) – kan pıhtılaşması süreçlerine katılır, karaciğerin protrombin oluşturma fonksiyonunu etkinleştirir, mide-bağırsak kasları peristaltisinin güçlenmesini sağlar, iç hücresel solunuma katılır, karaciğer ve kalp fonksiyonlarını destekler.       

MAKRO ELEMENTLER:

   Kalsiyum – kemik dokusunun temeli sayılmaktadır, hücre zarlarını dengeler, sinir dokularının normal uyarılganlığı ve kas tellerinin kasılması için gereklidir, birçok ferment ve hormonların aktivatörü, kan pıhtılaşması sisteminin en önemli bileşeni konumundadır, hücre zarlarının geçirgenliğini düzenler, antistres etki gösterir, ağır metal tuzların ve radyonüklidlerin vücuttan atılmasını sağlar, antioksidan ve antialerjen etkiye sahiptir.
   Fosfor – nükleotid ve nükleik asit bileşimine girer, hücre bölünmesi ve büyümesi süreçlerine, genetik bilgilerin kodlanması, saklanması ve kullanılması süreçlerine katılır, enerji değişiminin merkezi halkasıdır, sinirsel içtepilerin iletilmesini ve kas kasılmalarını sağlar.
   Magnezyum – Kalsiyumla birlikte temel kemik dokusudur, kolesterol seviyesinin azalmasını sağlar, arteriyel basıncı düşürür, kadınlarda menopoz dönemindeki olumsuz etkileri azaltır.
   Potasyum – vücuttan sıvıların atılmasını sağlar, kas kasılmaları için oldukça gereklidir, sinirsel içtepilerin iletilmesine yardımcı olur, kanın bazik dengesini düzeltir, glikozun glikojene çevrilmesi işlemine katılır, kalp ritmini düzenler.

TEMEL MİKRO ELEMENTLER:

   Selenyum – bağışıklığı uyarır, antikor oluşumunu sağlar, güçlü bir antioksidandır, hücreleri korur ve DNA’daki genetik bozulmaları önler, kromozom bozukluklarını engeller, hücrelerin normal hayati etkinliğini denetler, tümör gelişimini önler. E vitamininin gıdada eksik olması durumunda serbest radikalleri, zehirlerinden arındırarak zararsız hale getirir. Triiyodotronin’in tiroid bezi hormonu oluşumunu kontrol eder ve böylece metabolizmayı, özellikle de enerji ve ısı değişimi süreçlerini düzenler. Eritrositlerin üretilmesini sağlar, cinsel aktifliği destekler ve uzatır, kalp kaslarını distrofik süreçlerden korur, aritmi ve kalp yetmezliğini engeller. Kısırlık, büyüme ve gelişmenin gecikmesi gibi durumları önler.
   Çinko – 200’den fazla fermentlerin bileşimine girer, vücutta birçok fonksiyonu yerine getirir: protein ve nüklein değişimi, bağışıklığın biçimlenmesi ve solunum süreçlerine katılır. Kolajen sentezi için oldukça gereklidir, tat ve koku hassasiyetini düzenler, karaciğeri kimyasal zararlardan korur, kemik, tırnak ve saç oluşumu için gereklidir, serbest radikallerin etkisini ortadan kaldırır, eritrosit ve hemoglobinin yenilenmesini sağlar, A vitamini ve folik asitin etkisini artırır. Erkeklerde cinsel hormonların sentezine katılır. Prostat bezinin durumuna olumlu etki gösterir (adenomun önlenmesi). A ve C vitaminleriyle birlikte bağışıklık eksikliği gibi durumların oluşmasını engeller, antikor sentezini uyarır, virüslere karşı etki gösterir. Şeker hastalığında ensülinin üretimini ve etki süresini artırır.
   Krom – kandaki şeker seviyesini düzenler, vücudun ensüline olan ihtiyacını azaltır, glükozun hücre içine girmesi sürecini kolaylaştırır. Tiroid bezinde iyot eksikliğinin olduğu durumlarda, bu bezin fonksiyonlarını normale döndürerek iyot maddesinin yerine geçer. Kolesterol, trigliserid seviyesini ve ateroskleroz riskini azaltır.   
   Molibden – protein değişiminde önemli rol oynar, karaciğerdeki toksik maddelerin zararsızlaştırılması sürecine katılır, kanserojen nitrozaminlerin oluşmasını engeller, flor maddesini vücutta tutarak diş çürüklerini önler. 
   Mangan – bir çok fermentin yapısal bileşenidir. Karbonhidrat değişimine katılır, kandaki glikoz seviyesini düzenler, ensülin üretimini normale döndürür, kemik ve bağ dokusunun oluşumuna katılır, büyüme, kan üretim organları, cinsel gelişim, cinsel fonksiyonlar ve sinir sistemine önemli bir etki gösterir. İskemik kalp hastalığı, şeker, tiroid bezi hastalıkları gibi durumları önlemekte yardımcı olur.
   Bakır – insan vücudundaki birçok biyokimyasal süreçlere katılan ender bir mikro elementtir. Güçlü antioksidan etkiye sahiptir. Kan üretimine katılır, cilt rengine, tat hassasiyetine olumlu etki gösterir. Eklem iltihabı veya hastalıklarında hastanın  durumunu  iyileştirir. Adrenal aktifliği durgunlaştırır, şeker hastalarında dokulardaki laktik asit ve kandaki şeker seviyesinin inmesini sağlar. Bakır, tiroid bezi fonksiyonlarının azalması  durumunda da önerilmektedir.
   Demir – Eritrosit hemoglobinine girerek oksijenin dokulara ve dokusal solunuma ulaşmasını sağlar, tiroid bezi hormonlarının sentezine katılır, bağışıklığı destekler, demir eksikliği anemisini ortadan kaldırır.     
   İyot – temel olarak yoğunlaştığı yer tiroid bezidir. Tiroksin ve triiyodotronin hormonlarının sentezine katılır. Bu hormonlar, her türlü metabolizmayı, öncelikle de enerji ve ısı değişimlerini denetlerler. Protein sentezi ve bağışıklığı uyarır, zihinsel olanakları yükseltir. İyot, endemik guatr hastalığı için de önerilmektedir. 

A-Z Komple “GÜN BOYUNCA ZİNDELİK” tabletleri, antioksidan etki göstererek hücreleri çeşitli hasarlardan korur. Böylece, hücre uyumu seviyesi yükselir ve vücudun, çeşitli stres faktörleri, soğuk algınlığına karşı direnci artar, yaşlanma süreci yavaşlar.

Endikasyonlar:  her türlü hipovitaminoz, temel mikro element eksikliği, bağışıklık sistemi fonksiyonlarının azalması, hastalıklardan, cerrahi işlemlerden sonra rehabilitasyon döneminde, görme organları hastalıkları, kan, eklem, sinir ve kalp-damar sistemi hastalıkları, onkolojik hastalıkların önlenmesi, kimyasal ve ışınsal terapi döneminde, erken yaşlanmanın önlenmesi gibi durumlarda, özellikle sporculara genel kuvvetlendirici ve canlandırıcı bir madde olarak önerilmektedir.   

Kontrendikasyonlar: içeriğe kişisel olarak uyum gösterememe
Dozaj:  Yetişkinler ve 12 yaşından büyük çocuklar için: günün ilk yarısında, yemek sırasında günde 1 kez birer tablet almak. İhtiyaca göre dozajı günde 2 tablete kadar çıkarmak mümkündür. Kur süresi 1 aydır. Kurlar arasında 1-1,5 ay ara verilmelidir.

Çocuklar için doz
Yaş    Doz   Kullanım
2-3 yaş   Günde 1 kez, ¼ tablet   
Yemek sırasında
3-6 yaş   Günde 1 kez, 1/3 tablet   
6-12 yaş   Günde 1 kez, 1/2 tablet   

İçerik: vitaminler: A, beta karotin, C, E, B1, B2, B6, B12, K1, nikotinamid, Kalsiyum pantotenat, folik asit, biotin, makro elementler: kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum, sodyum, klor, mikro elementler: iyot, mangan, krom (III), selenyum, molibden, bakır, çinko, demir (II), silikon, diğer: sukroz

Vitamin ve Mineral Tablosu

Vitamin    1 tablet   Önerilen günlük doz %
E vitamini (asetat)   10 mg   %100
D3 vitamini   5 mkg   %100
B6 vitamini (hidroklorid)   2 mg   %100
Folik asit   200 mkg   %100
Biotin   150 mkg   %100
Niasin    18 mg   %100
B1 vitamini   1,4 mg   %93
B2 vitamini   1,6 mg   %89
C vitamini   60 mg   %86
Pantotenat   6 mg   %86
A vitamini (%25’i beta-karotin)   800 mkg   %80
B12 vitamini   1 mkg   %33
K1 vitamini   30 mkg   %30
Mineral maddeler      
İyot   100 mkg   %67
Demir   5 mg   %36
Selenyum    25 mkg   %36
Bakır   1 mg   %33
Çinko    5 mkg   %33
Magnezyum   100 mg   %29
Mangan (sulfat)   1 mg   %20
Kalsiyum (fosfat)   162 mg   %16
Krom (klorid)   25 mkg   %13
Fosfor   125 mg   %12
Molibden   25 mkg   %10
Sağlıkla Kalın!
VİVASAN ürün danışmanı
İnsana Saygı, ALLAH'a ve BÜTÜN'e Saygıdır.

SEVİNİZ, SAYINIZ, SABREDİNİZ ve ULAŞINIZ Dostlarımız.
BİLGİ KİTABI