Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Motivasyonumuza Güçlü Değerlerin Etkisi  (Okunma sayısı 1656 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ebru Türün

  • Üye
  • *
  • İleti: 145
  • Karma: +0/-0
  • Sessizliği bozmadan...
Motivasyonumuza Güçlü Değerlerin Etkisi
« : 05 Şubat 2009, 10:11:20 »
İnsanların motivasyonu üzerinde, değerler son derece önemlidir. Neye değer verdiğimiz, hayatın bizim için ne anlam ifade ettiği, hangi eylemlerde bulunacağımızı, neye doğru yakınlaşacağımızı ve neden uzaklaşacağımızı belirler.
İnsanların değerleriyle bağlantıları koptuğunda, motivasyonları kaybolur. Değerleriyle bağlantıları o kadar kopmuştur ki saatlerce televizyonun karşısında oturur, eğlenceli ve kafalarını dağıtacak birşeyler bulmak umuduyla kanaldan kanala gezinirler.
Hayatın değeri ve kalıcı değerler konusundaki gerçek uzmanların bir kısmı da yaşlılardır. Hayatlarının büyük bir kısmını bitirmiş bu insanlara, onlar için gerçekten önemli olan şeylerin neler olduğunu sorun. Hiçbiri, “Keşke daha çok televizyon seyretseydim,” ya da “Endişelenmeye daha çok zaman ayırmam gerekirdi,” demeyeceklerdir. Tersine, genellikle aile fertleri ve arkadaşlarla sıkı bağlar kurmanın öneminden bahsederler. Ve hayatlarında yaşadıkları zorlukları, maceraları ve zaferleri keyifle anarlar. Pişmanlıklarından bahsetseler de, sadece birkaçı yaptıkları bir şeyden gerçekten pişman olduklarını söylerler. Çoğu birşeyi yapmadıklarından ötürü pişmandır. İşin özü, hayatlarının en güzel zamanlarının çoğunlukla ellerinden kayıp gitmesine izin verdiklerini söyleyeceklerdir. En önemli değerlerini belirlememiş ve onları gerçekleştirmek için pek bir şey yapmamışlardır. Bunun yerine zamanlarını önemsiz uğraşlarla harcamışlardır. Onların bilgeliği bize başka türlü tercihler yapmamız için rehberlik edebilir.
NLP Başarının Yeni Teknolojisi
Steve Andreas, Charles Faulkner
"Hayatta istediğin herşeyi elde edebilirsin, bereberinde getirdiklerini kabul edersen."    
                                                          Yogi Baba Adnan Ananda Siddviho Çabuk