Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: soya zararli tereyagi mükemmel *  (Okunma sayısı 2677 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı superisi

  • Üye
  • *
  • İleti: 195
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
soya zararli tereyagi mükemmel *
« : 27 Mayıs 2009, 19:07:52 »
gülse birsel'in sabah gazetesindeki yazsının başlığıdır kendisi.

prof. dr. ahmet aydın'ı referans gösterdiği yazısından anladığım bilim adamlarının bize ne yiyeceğimizi artık gerçekten de şaşırttığıdır.

(bkz: doktorların hastayı maymuna çevirmesi)

bir zamanlar bol bol baklagil yememizi, tereyağından uzak durmamızı salık veren bilim adamlarının meslektaşlarının şimdi de haftada 2-3 kereden fazla baklagil yemememiz, soyadan uzak durmamız, tereyağını ise rahatlıkla tüketmemiz gerektiğini söylemesi sahiden artık kafa karıştırıcı. dün dündür bugün bugündür nasıl olsa ve dahi yarın da yarın olacaktır.

tereyağının zararlı olduğunu söylediğimde babam, nerden duydun, kim demiş, peeeh, inanma onlara,, derken haklıymış meğerse.

doğduğunda ishal olduğu için doktorlar tarafından anne sütü yasaklanan biricik ikizim fotoğraflarda afrikalı bebekler gibi görünürken ben dana gibi görünüyorum mesela, beni mıncık mıncık severken ona acırmış eş dost, neden, bu bilmadamları yüzünden işte. çok değil birkaç yıl sonra aynı bilim adamları anne sütünden aslında mahrum bırakılmaması gerektiğini savunuyorlar.

şu anda çok faydalı olduğunu bildiğimizden tükettiğimiz ne acaba meğerse çok zararlı çıkacak merakla bekliyor ve soruyorum napacam ben koca teneke soya yağını şimdi?

kalp kası hastalığı yapıyormuş, meğerse çok faydalı değilmiş.
isviçreli bilimadamı sözü sank, özellikle üstüne signal sürerseniz ömrünüz 200 yıl uzarmış, araştırmalar öyle diyor.

tereyağını bilemem ama (margarinden iyi olduğu kesin en azından) soyanın zararıyla ilgili the guardian bir zaman uzun uzun yazmıştı, aklımda kaldığı kadarıyla durum az çok şu idi:

bu soya nesnesini caponlar öyle batılıların yaptığı gibi sütünü yapıp içelim, etini yapıp yiyelim, başka besin almayalım diyerek tüketmiyor. batılıların yaptığı gibi içine kim bilir ne tür genetik tırıvırılar ekleyip haldur huldur büyütüp sonra ölesiye tüketmiyor. efendi gibi yemeğine bekletilerek, usulüne uygun üretilmiş soya sosunu koyuyor nebileyim işte böreğine soya filizini koyuyor yiyor. o yüzden bir zararı olmuyor onlara.
ama çocuğa inek sütü bize ters diyerek sadece soya sütü içirip, sadece soya eti yedirip soya bilmemnesinden başka besine elini sürdürmeden büyütünce, aklımıza hayalimize gelmeyen hastalıkların ortaya çıkabileceği, soyanın ne böyle yetiştirilmek, ne de böyle tüketmek için uygun olduğu...

yazıyordu.
soyanın, ahmet aydın hocanın makalesinde belirtilen belli başlı zararları ise:

soyanın zararları

mineral eksiklikleri
d vitamini eksikliği
bağırsaktan kalsiyum, demir ve çinko emilimini azaltma
osteoporoz
allerji
hazımsızlık
bağışıklık yetersizliği
tiroid hastalıkları
bunama
erken ergenlik
kısırlık
kanser
kalp hastalığı
beslenme bülteni.com dan alıntıdır
« Son Düzenleme: 27 Mayıs 2009, 19:15:43 Gönderen: derya99 »

Çevrimdışı superisi

  • Üye
  • *
  • İleti: 195
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: soya zararli tereyagi mükemmel *
« Yanıtla #1 : 28 Mayıs 2009, 11:38:50 »
bizde  soyanın çok faydalı oldunuz zannederdik bugüne kadar kandırılmışız .ll

derya99

  • Ziyaretçi
Ynt: soya zararli tereyagi mükemmel *
« Yanıtla #2 : 28 Mayıs 2009, 12:02:26 »
internetten bulduğumuz bilgilerin doğru olduğuna hemen karar vermemek araştırmak gerekir bu yazıyı çok güven verici bulmadım ,yazı dilini de çok kaba buldum...sevgiler..
« Son Düzenleme: 28 Mayıs 2009, 12:15:36 Gönderen: derya99 »

Çevrimdışı superisi

  • Üye
  • *
  • İleti: 195
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: soya zararli tereyagi mükemmel *
« Yanıtla #3 : 28 Mayıs 2009, 13:22:37 »
prof. dr. ahmet aydın bir televizyon programına çıkıp açıklamıştı.

Ahmet Aydın Kimdir?
Prof. Dr. Ahmet Aydın 1953 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Hobyarlı Ahmet Paşa İlkokulu, Samsun Anadolu Lisesi ve Ankara Fen Lisesi mezunu.

Ahmet Aydın 1977 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi. 1982 yılında aynı Fakülte’nin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünde uzmanlığını tamamladı. 1982-1986 yılları arasında Çorlu’da askerlik ve Eskişehir’de zorunlu hizmet görevini yerine getirdi. Tekrar döndüğü Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde 1988 yılında doçent, 1993 yılında Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı başkanı ve 1994 yılında da profesör oldu. Profesör Aydın evli ve bir çocuk sahibidir.


Taş Devri Diyetiyle büyük oranda tanınan, kutu sütleriyle, otizmle, kanserle ilgili söyledikleri başta olmak üzere demeçleri ulusal basında yankı bulan Prof. Dr. Ahmet Aydın, yurdun çeşitli yerlerinde doktorları ve halkı beslenme konusunda bilgilendirmeye yönelik seminerler vermekte ve büyük bir ilgiyle takip edilmektedir.

Beslenme alanında otorite kabul edilen Ahmet Aydın'ın çeşitli konularda yazdığı 6 kitabı, yerli ve yabancı 100 üzerinde makalesi mevcut.

İnternet ortamında da halkla buluşan Prof. Dr. Ahmet Aydın'ın kendi yazılarından başka yazılara da yer verdiği www.beslenmebulteni.com adresinde bir internet sitesi mevcut. BodyTR sitesinde sadece Ahmet Aydın'a ait yazılar yer aldığından, Ahmet Aydın'ın seçiciliğiyle derlediği başka yazıları okumak için Beslenme Bültenini mutlaka ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Prof. Dr. Ahmet Aydın'ın Yazılar : (Güncellenecektir)
Özgür Dolaşan Tavuklara Açılan Haçlı Seferine Hayır!
Vejetaryen Diyet Ne Kadar Sağlıklı?
Taş Devri Diyeti
Yumurta ve İnsan Zekası
Soya Kalp Kası Hastalığı Yapıyor
Kutu Sütü Savaşları
Beslenme Biliminin İki Devrimcisi: Dr. Weston Price Dr. Francis M. Pottenger
Kara Üzüm Çekirdeğinin Yararları

beslenme bülteni.com
güvenmedim hiçbir yazıyı alıntı yapmam bana mantıklı geldi  güvenilir bir doktor bence