Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Sezgi/Kenneth Koh"un makalesinden.  (Okunma sayısı 2597 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

irem

• Ziyaretçi
Sezgi/Kenneth Koh"un makalesinden.
« : 08 Ekim 2007, 15:47:07 »
SEZGİ

Bilinçaltınız sizinle konuşabilir mi?

Evet. Sezgileriniz aracılığıyla.

Bilinçaltınızdan rehberlik veya yardım istediğinizde, belli bir işi yapmak için bir dürtü, bir ilham veya önsezi hissedersiniz.

Cevabı rüyanızda veya aklınıza birden geliveren bir imge ile görebilirsiniz. Sezgisel olarak, size bir mesaj olduğunu anlarsınız.

İçinizden bir kitap okumak veya biri ile konuşmak geçer, cevapları buralarda bulursunuz.

Bilinçaltından, insanlar değişik seçilmiş veya doğal yöntemlerle mesaj alırlar. Kimi his, kimi görsel, kimi duyum formundadır.

Bu konularda uzman değilsem de,bazı tecrübelerimden bahsedebilirim. Ben genellikle mesajlarımı içimin sesinden dışsal olaylarla alırım. Eğer bilinçaltımı Programlarsam, rüyalar şeklinde cevaplar da alırım.

Meditasyonun, sizin bilinçaltınızla olan iletişimi geliştirildiğine inanıyorum. Ne kadar fazla meditasyon yaparsanız,sezginiz o kadar gelişir.

Bilinçaltınızdan mesaj almanın yolu şudur; Etrafınızda olup bitenlere duyarlı olun ve kendinize, hislerinize ve içinizin sesine güvenin.

Şu anda sezginin çok özel veya ruhsal olduğunu düşünebilirsiniz. Aslında öyle değildir. Harvard Business School"dan Prof. Dr. Isenberg, karar verme teknikleri üzerine yaptığı 2 yıllık bir çalışmanın sonucunda, üst kademe yöneticilerinin %80 inin karmaşık ve insanlarla ilgili kararlarında sezgilerini kullanmayı tercih ettiklerini keşfetti. Başarılı iş adamlarına nasıl karar aldıklarını sorun. Çoğu içgüdülerini söylemişlerdir.

İçgüdü nedir? Sizin sezginizdir.

Sezgi günlük değerlendirme sürecinin bir parçası olmalıdır. Siz onu kullandıkça ve güvendikçe, size daha iyi hizmet edecektir.
* Kenneth Koh’un “ Intuition ” isimli makalesinden Bülent Asöcal tarafından Türkçe’ye çevrilmiştir.

Çevrimdışı Nisa Aktürk

• Üye
  • *
  • Her ne Ararsan Kendinde Ara - Hacı Bektası Veli
« Yanıtla #1 : 08 Ekim 2007, 21:00:55 »
Merhab İrem,

Bencede özellikle rüyalar cok yol gösterici olabiliyor ama dikkate alıp bilincaltımızın bize ne demek istediğni anlamamız gerekiyor sanırım.

Sevgilerimle Hoşcakal
Nisa
Sevgilerimle Hoşcakalın
Nisa

Yonca Güler

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 08 Ekim 2007, 23:34:57 »
Ya hazır böyle harika bi konu açılmışken sormak isterim, Bilinçaltı sizce nedir?Bu soruyu samimiyetle soruyorum, bilinçaltına hükmedebilen varmı?Bu arada psikologlar bilinçaltı yerine bilinçdışı demeyi tercih ediyorlar.

HarikaTurunç

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 09 Ekim 2007, 10:14:19 »
Merhaba

Rüyaların yolgösterici olduğuna bende inanıyorum.Yaşadığım çok enteresan bir şeyi anlatacağım.Bilinçaltımdakini rüyam yolu ile hareke geçirdiğim bir olay.
Annem üniversite mezunu olmamı en çok isteyen ve beni bu konuda destekleyen tek kişi idi hayatımda.
Üniversitede iken kaybettim onu,iki yıl atlatamadım girdiğim bunalımı.
2.kez aldığım dersler üstüste yığıldı,sonunda atılma noktasına geldim.
Bir türlü konsantre olamıyorum çalışmaya,ben bende değilimki...
Sınavdan önce son akşam yattım bitti artık dedim,ne diyeceğim anneme sözümü tutamadım..diyerek.
Rüyamda okulda listelere bakıyorum atılmışım tabiiki,arkamı dönüyorum ki annem gelmiş okula,bana diyor ki;
Bekle birazdan ek sınav açılacak,hemen eve git çalış geçeceksin,atılmayacaksın.
Sabah kalktım sınava gittim.Sonuçları bekledim,listeler asıldı atılmışım.
Arkamı dönmeye korktum,ama hissettim annem yanımdaydı,oturdum uzun uzun bekledim.
Akşamüstü ani bir duyuru ve ek sınav var.Koşa koşa gittim eve hissettiğim 4 konuyu seçtim çalıştım,ertesi gün herşey yolundaydı geçmiştim.
Halbuki sınavdan önce bu böyle olmaz mutlaka ek sınav açılır,çalışmalıyım, zaman az ,hangi konulara ağırlık vermeliyim diye
düşünüyordum,inanıyordum, ama bir türlü harekete geçemiyordum.

Bilinçaltımdakini rüyam yolu ile hareke geçirmiştim ,ama bilinçaltımı kontolüm altına alabilip,sesini dinleyebilseydim belki de rüya görmeden sonuca ulaşacaktım.
Sevgiler,
Harika

Çevrimdışı muhterem

• Üye
  • *
« Yanıtla #4 : 09 Ekim 2007, 11:18:05 »
BİLİNÇ  NEDİR

düşünen
yargılayan,
mantık kuran,
karar veren kısmıdır.
Yani şu an farkında olduğumuz her şeydir.
Ama aynı anda farkında olabileceğimiz şeyler sınırlıdır.

BİLİNÇALTI  NEDİR?

1. TÜM KAYITLARIN TUTULDUĞU YERDİR
2. ALIŞKANLIKLARIMIZIN YERLEŞTİĞİ YERDİR
3. DUYGULARIMIZIN YERLEŞTİĞİ YERDİR
4. HASTALIKLARI YARATAN PROGRAMLARIN İŞLEDİĞİ YERDİR
5. ÖĞRENEN VE UYGULAYAN YERDİR

Bilinçli olarak, irade gücümüzle üstesinden gelemediğimiz her türlü alışkanlık, davranış ve sorunun nedeni bilinçaltında demektir.

Ve bilinçaltı o bizim kurtulmak istediğimiz, sevmediğimiz özelliklerimizi kendine göre nedenlerle korunma amacıyla tutar.
 Değiştirilmesini engeller.
 Bilincin gücü bilinçaltının gücü yanında zayıf kalır.

basit bir söz bazen hasta eder.

BİLİNÇALTINDA YARATILAN HER OLUMSUZ DURUM FARKLI BİR PROGRAMIN İŞLEMESİNE NEDEN OLUR    
    Bilinçaltı neye programlanırsa o yönde çalışır. “Bu beden değersiz, yok edilmesi gereken bir beden” olarak ilk kaydını aldıktan sonra tüm gücüyle o bedeni yok etmek için çalışır.

BİLİNÇALTINDAN KAYNAKLI SORUNLAR

Korku, panik atak
    Saldırganlık
    Sinirlilik, öfke krizi
    Değersizlik
    Yaşama korkusu
    Sigara, alkol, kumar, ilaç alşk
    Güvensizlik
    çekingenlik
    Klasik ilaçlarla iyileşemeyen her türlü hastalık
    Cinsel sorunlar
    İyileşemeyen ağrılar
    Şişmanlık
    Depresyon
    Diğer ruhsal sorunlar

İYİLEŞTİREMEDİĞİMİZ , DEĞİŞTİREMEDİĞİMİZ HER TÜRLÜ SORUNUMUZUN KAYNAĞI ZİHİNSELDİR. BİLİNÇALTINA YERLEŞMİŞ İNANÇLARDIR.

Hesabı kapatılmamış olaylar
Hesabı kesilmemiş her olay, algı duygu yaymaya devam eder.
Boşaltılmamış olumsuz duygu fiziksel rahatsızlıklara kadar gider.
Geçmişteki her kötü algı yayın yapan istasyon gibidir.

Bilinç

Duyusal girişi analiz eder, değerlendirir.
Bilgiyi seri halinde işler, aynı anda genelde bir tek bilgi işlenir.
Kısa süreli hafızadan sorumlu
İradenin yeri
Espri, alay ve inkarı anlar
Yavaş ve belirsiz
Yeni şeyler deneme ve öğrenmeye heveslidir
Geçmiş –şu an- gelecek
Mantıkçı, muhakeme yeteneği ve akılcı karar vermeyi sağlar
Farkındalık
Dinlenmelidir

Bilinçaltı

Eleştirip yargılamadan hareket eder, kabul eder veya reddeder.
Bir çok görevi aynı anda yapabilir. Tüm vücut fonksiyonlarını yürütür.
Uzun süreli hafıza
Alışkanlıkların yeri
Kelimesi kelimesine anlar. İma, espri, inkar, istihzayı anlamaz.
Çabuk ve kesindir
Tekrarla öğrenir
Kendini koruma mekanizmasına sahiptir
Tek zamanlı çalışır. “Şimdi” vardır.
Duyguların yeridir.
24 saat iş başındadır.

Medikal hipnoz web sitesinden faydalanarak hazırlanmıştır

http://www.medikal-hipnoz.com
Kendin İçin Birşey Yapmayacaksan ; Kim Yapacak ?
Başkası için bir şey yapmayacaksan ;Varolma'nın Anlamı Ne?
Şimdi Yapmayacaksan ; Ne Zaman ?

nazlita

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 09 Ekim 2007, 13:19:53 »
Alıntı yapılan: "Yonca Güler"
Ya hazır böyle harika bi konu açılmışken sormak isterim, Bilinçaltı sizce nedir?Bu soruyu samimiyetle soruyorum, bilinçaltına hükmedebilen varmı?Bu arada psikologlar bilinçaltı yerine bilinçdışı demeyi tercih ediyorlar.

Çok içimden geldi cevap vermek; bilinçaltı(dışı) bence gündelik hayatta henüz keşfedemediğimiz bir kıta; diğer bedenlerimizi hissetme yolunda ve meditasyon yolunda kişi aslında bence bilinçdışı dediğimiz evrenin içine giriyor; meditasyon yapabilen kişi bence bilinçaltına hükmedebilen kişidir; aslında inanıyorum ki bilinçdışını keşfetmiş kişi, onunla isteristemez dost olacaktır; böylece hükmetme gereği ortadan kalkacaktır...

Bunlar benim hayallerim; öyle umuyorum ki herşeyin nedeni ve nasılı zaten hücrelerimizde yazılı; biz ise o kadar körüz ki...Ama umutsuz olmamak lazım; kör olduğumuzu farketmek, kabul etmek de güzel...Gözlerimin açılması için doğru yolda olduğuma inanıyorum...İnanıyorum...İnanıyorum.

irem

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 10 Ekim 2007, 10:39:33 »
Merhaba,

Rüyaların yol gösterici olduğuna ben de inanıyorum.Hatta reiki dersleri aldığım dönemde hocamız,rüyalarınızı gördüğünüz an kalkın ve ertelemeden ayrıntılarıyla yazın ve gelişiminizi inceleyin demişti.
Bir dönem yapmıştım.

Bilinçaltımızın(bilinçdışımızın) kendimizi keşif yolculuğumuz olduğuna inanıyorum.Yoga,meditasyon,arınma,hipnoz,rüyalar ile bilinçaltımızla iletişime geçebiliriz.
İçimizde pek çok "ben" var ve istediğimiz ben"i güçlendirmek,değiştirmeyi istediğimiz ben"leri dönüştürebilmemiz için ,bilinçaltımızla bağlantı kurmaya ve mesajlarını anlamaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.

Bilinçaltıyla ilgili bir söz:
Öyle insanlar vardır ki;yaşamlarının gerçek anlamı,gerçek önemleri bilinçaltındadır.    Bilinçli zihinleri aldatmadan ve yanılgıdan ibarettir.
Carl Gustav Jung