Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Tanrılar Okulu.  (Okunma sayısı 4338 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

irem

• Ziyaretçi
Tanrılar Okulu.
« : 17 Aralık 2007, 21:49:58 »
Bu iki kitap onlara gerçekten çok ihtiyaç duyduğum anda geldiler.Teşekkür ederim! ;n

Puslu Kıtalar Atlası'nı (Yazar:İhsan Oktay Anar) okudum ve Tanrılar Okulu'nu (Yazar:Stefano Elio D'anna) okuyorum.

Tanrılar Okulu

Size 'öğretilen ve anlatılan dünyanın',anlatıldığı gibi olduğunu söyleyenler sadece anlatanlardır.
Korkmanız,çekinmeniz,endişe etmeniz gerektiği söylenen her şey,bu betimlemenin pençesindeki insanların fikirleridir.
Oysa bunlar olumsuz duygulardır ve hiçbiri dünyaya geldiği haliyle insanın mayasında olan hisler değillerdir.
İnsan korkusuz doğar.Korku,zorla "öğretilir".

Hayatınızda önünüze çıkan herkesin özel bir görev ile karşınıza geldiğine emin olun.
Ve ona varlığı için teşekkür edin.Özellikle düşmanınızsa.

Herkes sizi gösterir.Çünkü herkesi siz yarattınız.Bu sizin Dünyanız.Telefondaki arkadaşınız sizsiniz.
Çalışanlarınız,üstleriniz,aileniz,hepsi sizsiniz.Yay da,ok da,hedef tahtası da,hepsi sizsiniz.

Önünüzde gelecek varken,geçmişle uğraşmayın.Ama geleceği de yeni bir 'eski geçmiş' yaratmak için yaşamayın.
Onu şekillendirin;bu kez şekillendirin;geçmişinizin tekrarlarından kurtulun.

Mea Culpa...Başınıza gelmiş ve gelecek her şeyin tek sorumlusunun kendiniz olduğu olduğu gerçeğiyle barışmayı
reddettiğiniz her gün tedavi süreciniz geçikecek,'yeni bir eski geçmiş için'her seferinde yeni bir adım attığınızla kalacaksınız.
Gerçek,düş artı zamandır.İnanmak için görmeyi beklemeyin.
İnanın ki,görebilin.

Dünyadaki en büyük ekonomik gerçek 'mutluluk'tur.Ekonominin tanımı Mutluluk'tan başka hiçbir şey değildir.
Her zaman iyi bir ekonomist olun.,Düşleyin,düşleyin,düşleyin...
Düş,var olan en gerçek şeydir.

janbi

• Ziyaretçi
Ynt: Tanrılar Okulu.
« Yanıtla #1 : 18 Aralık 2007, 16:40:36 »
Bende Turgay hocanın kitabının yanında paralel olarak Burak Özdemir"in "Tanrının doğum günün"e başladım :)
Güzel bir kitaba benziyor
Çok da tavsiyesini aldım.

Bu bölüm de birbirimize kitap tavsiyeleri yapabilmek için çok güzel bir bölüm :)

irem

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 18 Aralık 2007, 17:30:59 »
Bu kitabı bitmemesini dileyerek okuyorum  :) ve ihtiyaç duyduğumda bakacağım  kütüphanemin başucu kitaplarından olacak.

Ben de bu bölümü çok sevdim ve forumdaki diğer tüm bölümleri de...(diğer bölümlere haksızlık etmeyeyim hihi)

Yonca Güler

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 01 Ocak 2008, 22:42:40 »
teşekkürler...