Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Dertleriniz mumla yakın  (Okunma sayısı 2959 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Nisa Aktürk

• Üye
  • *
  • Her ne Ararsan Kendinde Ara - Hacı Bektası Veli
Dertleriniz mumla yakın
« : 07 Mart 2007, 09:21:25 »
Merhabalar,

Mumlarla ilgli güzem bir mail aldım paylaşmak istedim Ben  Tarcınlı Mum kullanıyorum kokusu cok hoş.
[/size]

Artık mumlara biçimleri, kokuları ve renkleriyle sadece bir aksesuar olarak bakılmıyor. İnsan psikolojisini etkilediğine dair ciddi iddialar var. Bunları bilmek ister misiniz?

Yeşil mum

Hareketin ve verimliliğin sembolü olarak görülüyor ve vücut-beyin enerjisini dengelediği söyleniyor. Doğa tutkusunu arttırdığı da iddialar arasında.

Mavi mum

Renk uzmanlarına göre algı yeteneklerimizin uyanmasına ve içsel yeteneklerimizin farkına varmamıza yardımcı olan en etkili mum.

Beyaz mum

Saflığın ve gücün sembolü olarak kabul ediliyor. Ayrıca birlikte yandığı diğer mumların da etkilerini artırıyor. Beyaz bir mum duman çıkarıyorsa, çevredeki negatif düşünce ve etkileri yok ettiği söyleniyor. Eğer duman bir süre sonra kesiliyorsa, o bölge her çeşit olumsuzluktan arınmış sayılıyor.

Siyah mum

En güçlü ve koruyucu mumlar olarak kabul ediliyor. Pek çok dinde, ayin ve törenlerde siyah mumun kullanılması buna bağlanıyor. Uzmanlar, aşırı kullanımın depresyona yol açabileceğini iddia ediyor. Bu yüzden önerileri, siyah mumun, beyaz renkli mumlarla bir arada kullanılması.

Kırmızı mum

Bu yorumu yapmak için aslında uzman olmaya hiç gerek yok. Kırmızı aşk ve romantizmin sembolü olduğuna göre, kırmızı mumlar da aynı etkiyi yaratacaktır. Nitekim uzmanlarda aynı şeyi söylüyor.

Pembe mum

Sevginin ve başarının sembolü olarak bakılıyor. Onurlu, bilinçli ve saf bir hayatın özellikleri pembe mumlarda toplandığı söyleniyor.

Turuncu mum

Neşeyi ve yaratıcılığı artırdığı iddia ediliyor. Sonucunu görmek için ders çalışırken, çalışma masanızda turuncu mum yakarak küçük bir deney yapabilirsiniz.

Gri ve gümüş rengi mum

Açıklığın ve şeffaflığın sembolü olarak görülüyor. İçinde gizli kalmış yetenekleri ortaya çıkarmak isteyen kişilere, çalışma esnasında bu mumlardan yararlanmaları tavsiye ediliyor.

Kahverengi mum

Bu mumlar tarafsız, nötr özellikler taşıyor. Kısacası negatif veya pozitif bir etkisi olduğundan söz edilmiyor.

Mor ve eflatun mum

Bu renk mumların kişide başarı ve arzularını harekete geçirdiği ifade ediliyor.
Sevgilerimle Hoşcakalın
Nisa

Yonca Güler

• Ziyaretçi
Renkler..
« Yanıtla #1 : 07 Mart 2007, 10:17:49 »
Selam,

Mumda ki renk konusunu çok güzel yazmışsın, ben kokunun da önemi olduğunu eklemek istedim...Esasında kimyasallarla koku verilmiş tütsü mum, ev ve araba parfümleri v.s  gibi bazı materyallere sıcak bakmıyorum.Ama koku vasıtasıylada bir sürü duygumuzu harekete geçirdiğimizi biliyoruz.Aşağıda sizi yazdığım metinde ağırlıkta parfüm konusu işlenmiş ama sonuç olarak her parfümün içinde değişik karışımlar bulunmakta (çiçek, baharat ve benzeri...)...

"Kullanılan parfüm, tıpkı anılarımız gibi beynimizin bir köşesinde yerini alıyor. Biz yıllar sonra bile o kokuyu duyunca, o anı adeta tekrar yaşıyoruz. İşte bu nedenle parfümlerin sandığımızdan çok daha önemli bir yeri var belki de hayatımızda... Ve belki de kadınlar, birer mücevheri andıran şişeleriyle bu kıymetli sıvılara belki de bu nedenle bu kadar düşkünler.
Peki bir parfüm kokusu tahrik edici olabilir mi? Kesinliği tam olarak kanıtlanmasa da bu soruyu "hayır" diye yanıtlamak mümkün değil. Yasemin, gül ya da manolya gibi kokan bir tenin çekici olmadığını kimse söyleyemez. Ayrıca yapılan araştırmalar, koku duygusu olmayan insanlarda sekse olan ilginin de zamanla azaldığını ortaya kokuyor.

Kokuların rengi...
Parfümler ve kokular başlıca sınıflara ayrılırlar. Bir parfümün etkisi ise bulunduğu koku sınıfına bağlı. Koku türü sadece parfümün yapımı için kullanılan hammaddeleri değil, parfümlerin uyandırdığı izlenim hakkında da ipuçları verir. Örneğin, hafif, çiçek kokulu parfümler tazelik hissi, limonlu, yeşil parfümlerse canlılık verirler. Baharatlı, oryantal notalarla bezeli parfümlerinse tahrik edici ve uyarıcı olduğu söyleniyor. Ancak yine de parfümleri kesin sınıflara ayırmak her zaman mümkün olmayabilir. Çünkü bir parfüm tek bir esanstan yapılmaz ve keskin bir kokuyu daha hafif tatlı kokular bastırabilir. Parfüm seçiminde size rehberlik edebilecek bir sıralama sunuyoruz..."

Çevrimdışı burcuk

• Üye
  • *
Dertleriniz mumla yakın
« Yanıtla #2 : 07 Mart 2007, 11:24:51 »
Selam!

Yonca Hanım ın yazısında şöyle bir bölüm var;

"Kullanılan parfüm, tıpkı anılarımız gibi beynimizin bir köşesinde yerini alıyor. Biz yıllar sonra bile o kokuyu duyunca, o anı adeta tekrar yaşıyoruz. İşte bu nedenle parfümlerin sandığımızdan çok daha önemli bir yeri var belki de hayatımızda..."

;Bu bağlamda yoga- meditasyon çalışmalarımız esnasında hep aynı kokulu tütsü kullanmamız konsantrasyonumuz açısından daha mı faydalı olur?

Ben şahsen farklı kokulu tütsüler kullanıyorum..

Teşekkürler,

Burcu Aydeniz Kudu.

Yonca Güler

• Ziyaretçi
Dertleriniz mumla yakın
« Yanıtla #3 : 07 Mart 2007, 14:16:28 »
Alıntı yapılan: "burcuk"
Selam!

Yonca Hanım ın yazısında şöyle bir bölüm var;

"Kullanılan parfüm, tıpkı anılarımız gibi beynimizin bir köşesinde yerini alıyor. Biz yıllar sonra bile o kokuyu duyunca, o anı adeta tekrar yaşıyoruz. İşte bu nedenle parfümlerin sandığımızdan çok daha önemli bir yeri var belki de hayatımızda..."

;Bu bağlamda yoga- meditasyon çalışmalarımız esnasında hep aynı kokulu tütsü kullanmamız konsantrasyonumuz açısından daha mı faydalı olur?

Ben şahsen farklı kokulu tütsüler kullanıyorum..

Teşekkürler,

Burcu Aydeniz Kudu.

Merhabaaa...

Esasında ben sadece geçmişimizde kalmış bir kareyi kokuyla anımsayabileceğimizi (iyi yada kötü) hatırlatmak adına o yazıyı koymuştum...Anneannemizin yada herhangi bir büyüyümüzün geçmişte ocakta kaynattığı çilek reçelinin hatırası, siz ocakta reçel kaynatırken geçmişe tebessüm etmenizi sağlar...Aynı şekilde çilek kokulu bir mumda size benzer hatıralara yolculuk yapmamızı sağlar.
Ancak meditasyon yapmak bambaşka bir gereklilik ister.Zira meditasyonun baş amacı zaten hiç bir şey düşünmemek olduğundan, meditasyon yaparken "burada ve şu anda olmak" önemlidir. Bu sebeple herhangi bir araçla geçmişi anımsamak amacına uygun olmaz diye düşünüyorum. Ama Yoga egzersizleri yapılırken içeriğinde rahatlatan yada hoş kokular içeren mumlar yada tütsüler ve müzikler atmosferi güzelliştirmesi, dinginlik vermesi açısından oldukça güzel araçlardır.Hint yada doğa ögeleri içeren bir müzik dışında örneğin Ney ağırlıklı bir müzikle de mistik bir atmosfer elde edilebilir.
Ben zaman zaman yağmur sesiyle (bazen gökgürültülü olanını bile kullanıyorum) yada dalga sesleriyle yoga ve meditasyon yapıyorum.Tavsiye ederim çok keyifli oluyor...