Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Son Moda Zayıflama Çayı  (Okunma sayısı 5288 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı deep inside

• Üye
  • *
Son Moda Zayıflama Çayı
« : 10 Nisan 2008, 03:48:26 »
Beşibir yerde çay

1 litre suya

FUNDA YAPRAĞI 2 tatlı kaşığı
MATE YAPRAĞI 2 tatlı kaşığı
BİBERİYE 1 tatlı kaşığı
KEKİK 1 tatlı kaşığı
YEŞİL ÇAY 2 tatlı kaşığı

sıcak suya karıştırılıp demlenicek,limon sıkılıp içilebilir,tatlandırıcı yada şeker konmıycak,günde 4 su bardağından fazla içilmiycek

Mate yaprağı: Tüm dünyada obezite tedavisinde kullanılan mate çayı, yağ emilimini engelleyerek vücuttan su atımını kolaylaştırıyor. Her yaşta insanın rahatça kullanabileceği bitki, iştahı kapatarak zayıflamaya yardımcı oluyor.

Yeşil çay: Son yıllarda kullanımı bir hayli artan yeşil çay, vücutta biriken toksinleri atarak sindirimi kolaylaştırıyor.

Funda yaprağı: İyi bir böbrek çalıştırıcı ve idrar sökücü olan yaprak, bu özelliğiyle zayıflamaya yardımcı oluyor.

Biberiye: Yağ eritici ve hazım kolaylaştırıcı bu bitki, vücutta biriken toksinleri atarak ideal bir kiloya kavuşmanızı sağlıyor.

Kekik: Halk arasında yaygın olarak kullanılan kekik, sindirimi kolaylaştırarak vücuttaki fazla suyu atarak kilo vermenizi sağlıyor

Kadınlar Kulubü.

Çevrimdışı nilüfer

• Üye
  • *
Ynt: Son Moda Zayıflama Çayı
« Yanıtla #1 : 10 Nisan 2008, 09:40:30 »
Ayşegülcüm bu arada söylemeden geçemeyeceğim seminer sonrası çay kavanozun bende kalmıştı  ve o dönem hafif bir soğuk algınlığı yaşamıştım bol bol ondan içtim valla harika iyi geldi her içtiğimde kulaklarını çınlattım:))
Gönül fısıldar ..dil söyler
Gönül söyler ..el yazar

Çevrimdışı deep inside

• Üye
  • *
« Yanıtla #2 : 10 Nisan 2008, 23:54:24 »
Nilüfercim, afiyet olsun canım. Zaten o çayı bilerek içersiniz diye bıraktım. O da benim özel tarifim. Kime demlediysem bayıldı.

Adaçayı, Ihlamur, Melisa, Yeşilçay var içinde. Demlendikten sonra içine 1 tutam kekik, 1 tutam nane, 1 adet karanfil, yarım limon, yarım armut yada elma ve kabuk tarçın atıyorum. Birde böyle deneyebilirsin. Hatta zencefilde ekleyebilirisin. Yalnız tek başına içeceksen herşeyden çok az koymanı tavsiye ederim.

Çevrimdışı sevimyt

• Üye
  • *
« Yanıtla #3 : 11 Nisan 2008, 10:56:27 »
Merhaba,

Yeşilçay ile ilgili hep faydalı şeyler duymuştum, bir çok faydası olduğu kesin. Öncelikle bildiğim kadarı ile kanser riskini büyük ölçüde azaltıyor. Ancak hamilelik süresince kullanılması çok tavsiye edilmiyor.
Bilginize...

------------------------------------------------

http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haberler/2007/Kasim/19/Haber_292722.aspx

Hamilelikte yeşil çay zararlı
Türkiye'de 12 bin bebek doğuştan kalp hastalığı riski taşıyor. Doç. Dr. Arda Saygılı, bu hastalıkların tanısının anne karnından itibaren konulabildiğini belirterek uyardı: Anneler hamilelik döneminde yeşil çay içmemeli. Çünkü yeşil çay tüketimi bebeğin kalbinin açıklığını kapatıp, hayatını tehlikeye sokuyor..
* Yeşil çay bebeğe ne şekilde zarar veriyor?
Kalpte doğal ilk açıklık, delik var. Bunlar bebek doğduktan sonra hemen kapanmaya başlıyor. Normalde bir ay içinde kapanıyor ama bazen bu süreç bir yıla kadar uzuyor. Duktus denilen açıklık çok önemli. Bu, anne karnında kapanırsa bebeğin hayatını tehdit ediyor. Hamilelik sırasında kadınlardan, 'non steroid antienflamatuar' denilen ağrı kesici ilaçları almamalarını istiyoruz. Çünkü bunlar doğrudan bebeğin kalbini etkiliyor, bebeğin duktus açıklığını kapatabiliyor. Aynı şekilde yeşil çay içmek, anne karnında duktusu kapatıp bebeğin hayatını tehlikeye sokuyor. Çünkü yeşil çayda, antienflamatuar maddeler var. Aşırı üzüm suyu içmenin de benzer etkisi var.

Acıbadem Sağlık Grubu Pediatrik Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Arda Saygılı

Yonca Güler

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 11 Nisan 2008, 19:44:05 »
Yeşil çayı ok seviyordum ancak bede kalp çarpıntısı yapıyor ne yazık ki

Çevrimdışı SnowWhite_Queen

• Üye
  • *
« Yanıtla #5 : 18 Nisan 2008, 00:25:43 »
ya birşey sorucam yeşil çay harika ama neden acı bir tadı var...yararlı ama acı oldugu için içmek istemiyorum çok kötü tad veriyor...napcam bilmiyorum..?