Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: ALMAN ESMER ÇAVDAR EKMEĞİ  (Okunma sayısı 4754 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı muhterem

  • Üye
  • *
  • İleti: 785
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
ALMAN ESMER ÇAVDAR EKMEĞİ
« : 10 Mayıs 2008, 18:36:21 »
  Hayat tuhaf tesadüflerle dolu.
Bu tarifi yazmadan bir gece evvel bulunduğum bir ortamda bir arkadaş, "Biliyormusunuz" dedi "Kimi ekmek üreticileri kepekli ekmeğin içerisine koyu gözüksün diye kakao katıyorlarmış!"
Herkes "Hadi canım, ekmeğin rengini bu şekilde koyulaştırmak etik bir davranış mı??"dedi.
Fakat bu tarifte de göreceğiniz gibi, bu işin olmazsa olmazı Kakao imiş.Sonuçta hani "yağmur yağıyor ,seller akıyor, arap kızı camdan bakıyor" tekerlemesine uygun kara mı kara leziz mi leziz öyle bir ekmeğiniz olacak ki şaşırıp kalacaksınız.Ve bu leziz ekmekte öyle bir malzeme var ki adını söylemeden olmaz.KİMYON...
Bir baharat ekmeğe bu kadar mı yakışır.

Not:Tarif ekmek makinesine göre yapılmış.Çoğumuzun hayatına ekmek makinesi girmiş durumda.Yoksa da elde yoğurup, 1-1,5 saat dinledirdikten sonra fırında pişirilebilir .Afiyet olsun.

1 1/2 kap su
1 yemek kaşığı pekmez
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kakao tozu
1 çay kaşığı neskafe
1 1/2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 1/2 çavdar unu
2 kap un
3 çay kaşığı aktif kuru maya

Bütün malzemeleri sırasıyla makineye koyup temel ekmek büyük somun ayarında orta kabuk renginde makinanızı çalıştırın.
Kendin İçin Birşey Yapmayacaksan ; Kim Yapacak ?
Başkası için bir şey yapmayacaksan ;Varolma'nın Anlamı Ne?
Şimdi Yapmayacaksan ; Ne Zaman ?