Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Börülceli makarna  (Okunma sayısı 1368 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı superisi

  • Üye
  • *
  • İleti: 198
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Börülceli makarna
« : 05 Mart 2009, 14:32:17 »
Malzemeler: 3 kişilik
1 su bardağı börülce
15 adet Brüksel lahanası
2 adet kesmeşeker
yarım paket makarna
4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
15 adet kiraz domates
tuz, pulbiber

Hazırlanışı: Akşamdan ıslattığınız börülceyi haşlayıp süzün. Brüksel lahanalarını şeker eklediğiniz suda yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp soğuk suya atın. 1-2 dakika bekletip çıkarın (bu şekilde renkleri yeşil kalır). Geniş bir tencerede su kaynatıp üzerine tuz ekleyin. Makarnayı haşlayıp süzün. Sıvıyağı bir tavaya alıp kızdırın. Börülceleri ikiye böldüğünüz Brüksel lahanalarını ve kiraz domatesleri, pulbiber ve tuz ekleyip birlikte sote edin. Hazırladığınız harcı makarna ile karıştırarak servis yapın.

Benim arkadaşlarıma yaptığım bir tariftir

Çevrimdışı muhterem

  • Üye
  • *
  • İleti: 785
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: Börülceli makarna
« Yanıtla #1 : 05 Mart 2009, 15:36:20 »
Resim de çok iştah açıcı görünüyor.

Ama bence lahana , börülce ve makarnayı ayrı ayrı ve  tek başına yemek daha sağlıklı olacaktır.
Cünkü besin değerleri açısından özellikle potasyumdan yana çok zengin her üçü de .
Özellikle brüksel lahanası.
Potasyum da tansyon düzenler, ve düşürebilir.

Sağlıklı ve lezzetli günler dilerim.
Kendin İçin Birşey Yapmayacaksan ; Kim Yapacak ?
Başkası için bir şey yapmayacaksan ;Varolma'nın Anlamı Ne?
Şimdi Yapmayacaksan ; Ne Zaman ?

irem

  • Ziyaretçi
Ynt: Börülceli makarna
« Yanıtla #2 : 05 Mart 2009, 17:08:40 »
Merhaba Superisi,tariflerle gönderdiğin resimler çok güzel,iştahım açıldı benim de:)

Bu arada "yağı kızdırmak" konusunda:
Mert hocadan öğrendiğimiz bir bilgi var.Ve artık tüm yemekleri ben de bu şekilde yapıyorum.Yağı kızdırmak yerine pişireceğim herşeyi,ki bu soğan da olabilir-sadece suda pişiriyorum,hiç yağ eklemeden ve yemek piştikten sonra zeytinyağını en son pişmiş yemeğin üstüne ekliyorum.
Yağ sadece kızdırıldığında değil,ısıtıldığında dahi kimyasal yapısı değişiyor.


Çevrimdışı superisi

  • Üye
  • *
  • İleti: 198
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: Börülceli makarna
« Yanıtla #3 : 06 Mart 2009, 10:58:09 »
Bende arkadaşlar soğanı ve salçayı suda haşlıyorum asla kavurmuyorum ve sıvıyağıda yemek pişmesine yakın koyuyorum böyle daha sağlıklı bencede  sizinde dediniz gibi daha sağlıklı böylesi