Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: LİMONLU SOYA SOSLU BROKOLİ VE KANIBAHAR  (Okunma sayısı 1735 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı muhterem

  • Üye
  • *
  • İleti: 785
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
LİMONLU SOYA SOSLU BROKOLİ VE KANIBAHAR
« : 06 Mart 2009, 13:29:48 »
Brokoli ve karnıbahar..Her ikisi de Lif, kalsiyum(bir kase pişmiş brokoli, 1 bardak süte eşit kalsyum içerir)folik asit ve c vitamini gibi hazine değerlerin yanısıra Sülfür de içerir.Ve sülfür bu besinleri en fazla antikanserojen barındıran sebzeler sınıfına sokar.
Geleneksel Çin Tıbbı ile ugraşan pratisyen doktorlar,bu sebzelerin ayrıca göz sağlığı, göz iltihapları ve miyopi için çok faydalı olduğunu keşfettiler.
Eğer iyice yumuşayıncaya kadar pişirirseniz gaz yapma özelliğini de ekarte edebilirsiniz.

250 şer gram brokoli ve karnabahar
3 yemek kaşığı ya da 1/4 bardak soya sosu
2 yemek kaşığı limon suyu
1,5 tatlı kaşığı dövülmüş sarmısak

Karnıbaharları çiçeklerine ayırın,
Brokolinin sert gövdesinin üst katını keskin bir bıçakla sıyırın, kesin ve çiçeklere ayırın.
Sebzelerin çiçek ve gövde kısımlarını buharda yaklaşık 10-12 dakika haşlayın.
Süzerek salata kasesine aktarıp üzerine soya soslu limon suyunu gezdirin.

Afiyet olsun.

Dr. Weil
Kendin İçin Birşey Yapmayacaksan ; Kim Yapacak ?
Başkası için bir şey yapmayacaksan ;Varolma'nın Anlamı Ne?
Şimdi Yapmayacaksan ; Ne Zaman ?