Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Çakralar (şakralar) üzerine  (Okunma sayısı 3120 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı elif

• Üye
  • *
Çakralar (şakralar) üzerine
« : 29 Mart 2007, 22:30:33 »
Çakralarınızı açmak, harekete geçirmek ve dengelemek

Çakralar renkli enerji merkezleridir ve her biri kendi rengiyle titreşir. Çakralarınızın üzerinde meditasyon yapmak ve onların renklerini göz önüne getirmeye çalışmak ta enerjilerini açmanın yani harekete geçirmenin bir yöntemidir. Zihninizi ve bedeninizi gevşettiğinizde çakra çalışması başlar ve meditasyona dahil olur.

Bir çakrayla ilgili çalışmaya başlamadan önce onu açmanız gerekir. Bunu yapmanın en kolay yolu o çakranın rengini göz önüne getirmek ve içindeki enerjiyi harekete geçirecek olan olumlamayı yinelemektir. Birkaç dakika rengin üzerine konsantre olmaya ve o rengi omurganızı sarmalayarak saat yönünde dönen ve titreşimler yapan bir bant olarak düşünmeye çalışın. Rengi hem omurganızın önünde hem de arkasında gözünüzün önüne getirmeyi unutmayın. Genellikle yalnızca önümüzü düşünmeye ve arkamızı kapalı bırakmaya meyilliyizdir. Bir çakranın arasını da açmadan üzerinde tam olarak çalışamazsınız. Çakranızı açmak için o rengin içinde soluk alıp verdiğinizi düşünün ve soluğunuzu o çakraya odaklayın. Çakranın enerjisini harekete geçirecek olumlamanın özelliğini hissetmeye çalışın. Bunu yaparken çakrayı da harekete geçirmiş olursunuz. Fazladan yardıma ihtiyacınız olursa, çakranızdan açılmasını isteyin, açıldığını hayal edin, açılacaktır. Çakranın içinde dönen enerjiyi hissetmek için soluğunuzu kullanın.

Renkleri hemen göremeyebilirsiniz. Bunun bir sakıncası yoktur. Bu sizi durdurmasın. Bir çakranın rengini görebilmeniz için aylar geçmesi gerekebilir. O rengi ve o çakranın temsil ettiklerini hissetmek daha önemlidir. O renkte bir nesne hayal etmek çarkanın rengini görmenize yardımcı olabilir. Örn. ilk çakranın kırmızısını görmek için bir yakut hayal edin, ikinci çakranın turuncusu için bir portakal, üçüncü çakranın sarısı içinse güneşi. Bir çakra ile ilgili olan renkten daha farklı bir renk gözünüzün önüne gelirse, o rengin üzerinde kalın ve zihninizin size gönderdiği bilgiyi düşünün. Gördüğünüz renk bir şifa rengi olabilir ve o sırada bedeniniz o rengi kullanmakta olabilir.

Bir çakranın rengini sadece bir nokta olarak, ya da rengin içinde siyah benekler bulunduğu halde görebilirsiniz. Bütün bunların bir sakıncası yoktur. Nokta biçiminde renk görmek o çakranın biraz açıldığını ve daha fazla açılması için üzerinde daha fazla çalışmanız gerektiği anlamına gelebilir. Siyahlıklar, çakranızdaki kapalılığın devam ettiğini ve açılmaya ihiyacı olduğunu gösterebilir, ya da çakranızda tıkanıklıklar olduğu anlamına gelebilir. Bu sizin başlangıç noktanızdır ve oradan çalışmaya başlamanız gerekir. Her seferinde bir siyah alan üzerinde durarak kendi kendinize o alanın anlamının ne olduğunu sorun. Temsil ettiği şeyin özelliğini hissetmeye çalışın, oturun ve yanıtın gelmesi için bekleyin. Yanıt kafanızın içinde belirince onun farkında olun. Zihnizi açın ve bırakın yanıtlar gelsin, üzerinde çalıştığınız konuyla tamamen ilgisiz görünebilir ama öyle değildir. Bir bağlantı bulacaksınız. İşte çakranızı dengelemek bu anlama gelir. Kendinizi zorlamayın ama bu noktayı geçmenin sizin yararınıza olmayan bir şeyden kurtulmanıza fırsat tanıyacağını da unutmayın. Kendinize zaman verin ve soluğunuzu kullanarak rahatlayın.

Gün içinde meydana gelen olaylar içinizde negatif enerji biriktirdiği için bunu gündelik olarak uygulamanız önemlidir. Ayrıca ilerlemenizi ve gelişmenizi engelleyen eski düşünce sistemlerinin içine tıkanıp kalmak ta kolaydır. Çakralarınızı gündelik olarak dengelemek bu tıkanmayı engeller.

Bir çakrayı iyileştirmek için o çakranın üzerine, ondan daha yukarıda olan çakraya gitmeniz gerekir. Çakralar birbirlerine fiziksel bedeninizin kaslar, bağlar ve kemiklerle bağlı olduğu gibi bağlıdırlar. Bir çakrayı açarak bir tıkanmayı salmak ve o çakrayı iyileştirmek isterseniz, onun bir üzerindeki çakrayı açarak o çakranın özellikleriyle ilgili deneyimlerinizi güçlendirmeniz gerekir. Bir üst çakranın enerjisini ve özelliklerini kullanmak, üzerinde çalıştığınız çakradaki bir tıkanıklığı açmak ve onu iyileştirmek için bir yöntemdir. Üst çakranın enerjisini kullanarak neyin üzerinde çalışmanız gerektiğini ve oraya nasıl gideceğinizi tanımlayın. Örn. kızgınlık gibi güçlü bir duygu içindeyseniz, bunu üçüncü çakranızda hissedersiniz. Bu tür duyguların bedeninizde yer etmemesi için onları ifade etmeniz gerekir. Bunun için beşinci çakranızı, boğaz çakranızı kullanırsınız. Ancak üçüncünün hemen üzerindeki dördüncü çakradan geçmeniz gerekir ki, duygularınızı gerektiği gibi ve tam olarak ifade edebilesiniz. Dördüncü çakraysa kalp çakranızdır, şefkat, empati, bağışlayıcılık ve muhakeme. Neden kurtulmanız gerektiğini ifade etmelisiniz. Kalp çakranızı atlayarak boğaz çakranıza varıp, kendinizi karşınızdaki insanı inciterek ya da kırarak ifade etmemelisiniz. Bir üstteki çakranın özelliklerini kullanarak duygularınızı ifade ettiğiniz zaman, karşınızdaki insanın nasıl tepki verdiğinin önemi yoktur. Bu örnekteki gibi, kendinizi yüreğinizden ifade etmişseniz, sizin için en iyi olanı yapmışsınız demektir.

Duygusal bedeninizin fiziksel bedeninizin işlevlerinde ve verdiği tepkilerde büyük rolü vardır. Duygularınızın ve heyecanlarınızın fiziksel bedeninizin kendini nasıl hissetmesini sağladığına dikkat edin. Bu bağlantıyı kurun, bu bağlantıyı hissedin. Bedeninize, bedeninizin kendini nasıl hissettiğine dikkat edin. Dygusal bedeninizle kurduğunuz bağlantının farkına vardıkça, almanız gerekn dersler konusunda daha biliçli olursunuz ve nasıl bir yaşantı istediğinizi keşfetme yolunda ilerler, yaşama karşı daha sağlıklı ve dengeli bir yaklaşım geliştirirsiniz.

IŞIK VE SEVGİYLE KALIN...

Çevrimdışı Mert Güler

• Genel Yönetici
  • Üye
  • *
    • http://www.klasikyoga.com
DİKKAT !!!
« Yanıtla #1 : 29 Mart 2007, 23:54:04 »
Merhaba Elif,

Diğer arkadaşlara yardımcı olmak için birşeyler yapmak istemeni takdirle karşılıyorum.
Son zamanlarda katılmasan bile uzun zaman derslerimi takip etmiş bir öğrencimsin. Bu sebeple bu konulara olan titizliğimi fark etmişsindir.
Ancak enerji konusunda yazmış olduğun bilgileri, kendin uygulayıp faydasını görmüş olsan da bu konular çok ciddiye alınması gereken konulardır!!! Zira enerji bedenindeki herhangi bir problem uygulayıcının fiziksel ve zihinsel bedenlerini de olumsuz etkileyerek istenmeyen durumlara sokabilir. Bir reçete gibi vermek yerine bu tip konuları uzman bir rehberin uygun gördüğü öğrencisiyle beraber çalışılmasının doğru olacağı kanısındayım. Çünkü bu uygulamalar kişiden kişiye farklı tepkiler ve sonuçlar doğuracaktır.
Özelliklle eğitmenler bu tip konulara hassasiyet gösterirken,
sizler önerirken ve başkalarının  önerilerini uygularken çok daha dikkatli olmalısınız.  :!:
Sevgiyle Kalın,
Yolunuz Aydınlık Olsun...
Mert Güler

Çevrimdışı elif

• Üye
  • *
« Yanıtla #2 : 30 Mart 2007, 21:47:26 »
Merhaba Mert Hoca,
Öncelikle takdiriniz için teşekkür ederim. Yaşadıklarımız hakkında sadece hislerimizi takip etmek değil, bunların sebeplerini de bilmemiz, biraz enerji konusunda da bilgilenmemiz gerektiğini düşünmüşümdür her zaman.
Bir süredir derslere katılmadığımı açıkladığınıza göre sebebini de ben arkadaşlara belirteyim. Sizin de ara sıra derslerde bahsettiğiniz gibi tek hocayla çalışmamız gerektiği önerinize uyarak çalışmalarıma reiki aldığım ve enerji çalışmalarıma başladığım hocam ile devam ediyorum. Kendisinden enerji konusunda, deneyimlerim hakkında aydınlatıcı bilgiler elde edebildiğimi düşündüm. Ayrıca tek enerjiyle çalıştığımızda onun korumasında olacağımızı kendiniz derste bizzat söylemiştiniz. Bu sebepten dolayı böyle bir seçim yapmak durumunda oldum.
Burada bahsettiğim bilgilerin hepsini kitaplardan yazdığımı açıklayayım. Bunların bir kısmını deneyimledim bu arada. Ama özellikle kendi deneyimlerimi değil, kitaplardakini yazıyorum kimseyi yanlış yönlendirmemek adına. Zaten belli oluyordur kitap dili ile kişisel anlatım farkı diye düşünüyorum. Bu bilgilere biraz araştırma yapan, merak eden herkes ulaşabilir. Ve biz bunu kontrol edemeyiz öyle değil mi? Bu yazıyı da Yoga üzerine yıllarını vermiş deneyimli bir hocanın kitabından aldım. 'YOGANIN GÜZELLİĞİ-JACINE HARRINGTON / ALFA YAYINLARI'.
Kendisi de aynen bu üslupta yazmış.
Derslerinizi başından itibaren takip edenler tahminim bir yıldır yoga yapıyorlar. Bu gibi bilgilerin yavaş yavaş aktarılması için uygun bir zaman, zaten bilgi ona hitap edebilecek kişiye ulaşır. 'Anlattıklarınız karşınızdakilerin anlayabileceği kadardır' diyen Mevlana'nın sözünü siz de sitenize almıştınız hatırlarsanız.
Ayrıca derslerinize katılan arkadaşlar zaten sizin gözetiminiz altında olduklarından siz onları bu konularda aydınlatırsınız, sorularını cevaplarsınız, böylece kişilerin de ufku açılmış olur diye düşünüyorum.

İlginiz için tekrar teşekkürler...

Çevrimdışı Mert Güler

• Genel Yönetici
  • Üye
  • *
    • http://www.klasikyoga.com
« Yanıtla #3 : 31 Mart 2007, 00:02:37 »
Alıntı yapılan: "elif"
Merhaba Mert Hoca,
Öncelikle takdiriniz için teşekkür ederim. Yaşadıklarımız hakkında sadece hislerimizi takip etmek değil, bunların sebeplerini de bilmemiz, biraz enerji konusunda da bilgilenmemiz gerektiğini düşünmüşümdür her zaman.
Bir süredir derslere katılmadığımı açıkladığınıza göre sebebini de ben arkadaşlara belirteyim. Sizin de ara sıra derslerde bahsettiğiniz gibi tek hocayla çalışmamız gerektiği önerinize uyarak çalışmalarıma reiki aldığım ve enerji çalışmalarıma başladığım hocam ile devam ediyorum. Kendisinden enerji konusunda, deneyimlerim hakkında aydınlatıcı bilgiler elde edebildiğimi düşündüm. Ayrıca tek enerjiyle çalıştığımızda onun korumasında olacağımızı kendiniz derste bizzat söylemiştiniz. Bu sebepten dolayı böyle bir seçim yapmak durumunda oldum.
Burada bahsettiğim bilgilerin hepsini kitaplardan yazdığımı açıklayayım. Bunların bir kısmını deneyimledim bu arada. Ama özellikle kendi deneyimlerimi değil, kitaplardakini yazıyorum kimseyi yanlış yönlendirmemek adına. Zaten belli oluyordur kitap dili ile kişisel anlatım farkı diye düşünüyorum. Bu bilgilere biraz araştırma yapan, merak eden herkes ulaşabilir. Ve biz bunu kontrol edemeyiz öyle değil mi? Bu yazıyı da Yoga üzerine yıllarını vermiş deneyimli bir hocanın kitabından aldım. 'YOGANIN GÜZELLİĞİ-JACINE HARRINGTON / ALFA YAYINLARI'.
Kendisi de aynen bu üslupta yazmış.
Derslerinizi başından itibaren takip edenler tahminim bir yıldır yoga yapıyorlar. Bu gibi bilgilerin yavaş yavaş aktarılması için uygun bir zaman, zaten bilgi ona hitap edebilecek kişiye ulaşır. 'Anlattıklarınız karşınızdakilerin anlayabileceği kadardır' diyen Mevlana'nın sözünü siz de sitenize almıştınız hatırlarsanız.
Ayrıca derslerinize katılan arkadaşlar zaten sizin gözetiminiz altında olduklarından siz onları bu konularda aydınlatırsınız, sorularını cevaplarsınız, böylece kişilerin de ufku açılmış olur diye düşünüyorum.

İlginiz için tekrar teşekkürler...

Tekrar etmekte fayda görüyorum “Enerji çalışmaları ciddi bir süreç gerektirir. Sonuçları insanın tüm yaşamını etkileyebilir.” Daha önce de bazı arkadaşlarımıza birkaç kez kaynak belirterek yazı yazmalarını rica etmiştim. Güvendiğin bir rehberle çalışmana çok sevindim. Bende, Yoga öğrenmek isteyen öğrencilerime ne zaman ne öğretmem gerektiğini ve tüm bunları ne kadar bir zaman dilimine yaymam gerektiğini çok değerli bir hocadan öğrendim. Öğrenci olduğum uzun zaman diliminde her ne kadar merak etmiş olsam da enerji çalışmaları ya da farklı konular için değerli hocama, artık zamanı geldi bana gerekli bilgileri aktarın, deme cesaretini göstermedim, hala da bu konuda titiz davranıyorum. Yoga çalışması çok ciddi bir çalışmadır, sabır ve sebat gerektirir, asla hıza ve telaşa dair değildir. Birçok ülkede 10 yılları bulan çalışmalar sonrasında kişisel gelişim teknikleri tam anlamıyla öğrenilmiş ve sindirilmiş oluyor. Yoga bir mucize değildir, Reiki de değildir. Her şey zamanın da ve yerinde güzeldir. Zaman zaman 40 hatta 50 kişiyi bulan derslerimizde tüm öğrenciler (ki öğrenci sirkülâsyonu oldukça değişken) kişisel gelişimlerini aynı oranda geliştiremezler. Çünkü hepimizin içsel ritmi farklıdır.
Çok sevdiğim ve doğruluğuna inandığım bir söz vardır, sanırım şu anda onu söylemenin tam yeri; Doğu’da, öğrenci hazırsa öğretmen gelir, denir… Hazır olan arkadaşlar sabır etmeyi seveceklerdir…
Sevgiyle Kalın,
Yolunuz Aydınlık Olsun...
Mert Güler

Çevrimdışı elif

• Üye
  • *
« Yanıtla #4 : 31 Mart 2007, 22:01:19 »
Tekrar Merhabalar,
Hepimizin bliyoruz ki, katetmekte olduğumuz yol, yani ışığa giden yolda amacımız aynı. Bu amaç ışığa ulaşmak, ruhsal büyüme ve tekamülümüzü gerçekleştirmiş olmaktır. Ama bu ışığa ulaşmak için kullandığımız yollar farklı olabilir; ister Reiki, Yoga, ister Mavi Işık ya da diğer pekçok enerji kanalları vasıtasıyla aynı amaç için hizmet vermekteyiz.
Bu yolda ilerlerken bizim için en önemli olan, kendi öz benimizi açmayı deneyimlemek, egolarımızdan arınmak, enerjimizi temizlemek, çalışmalarımıza devam etmek ve kendimiz geliştirmek için yürekten çaba sarfetmektir.
Kitaplardan elde edilen bilgiler, çalışmalarımıza devam ederken zihinsel gelişimimize katkıda bulunarak faydalı olurlar. Ben şahsen kitaplarda okuduğum bilgilerden çok fayda gördüm, deneyimlediklerim de oldu. Ama sadece kitap okuyarak bir yerlere varılabilseydi, çok kitap okuyan insanların ruhsal tekamüle çoktan ulaşmış olması gerekirdi. Ayrıca hoca ve eğitmenlere gerek olmazdı. Bir kitaptaki her bilgiyi her insan farklı şekilde özümseyeceği için edinilen bilgi görecelidir. Kimisi bir defa okuduğunda bilginin özüne ulaşır, kimisi senelerce okusa da o bilgiden kendine pay çıkartamaz. Bazısı ise ilk okuduğunda özümseyemediği bilgiyi, bir süre sonra okuduğunda alır.
Kendimden örnek verirsem, bir süre önce sitedeki bir yazıyı okuduğumu hatırlıyorum. E_L_A arkadaşımız benim çakralarla ilgili meditasyon yazımın benzeri bir deneyimini ayrıntılı olarak bizle paylaşmıştı. Sizin de belirttiğiniz gibi, çok güzel bir yazıydı. Hatta denemek istemiştim, ama ne olduysa bir türlü denemeye fırsatım ya da vaktim olmamıştı: Çünkü daha vakti gelmemişti. Ancak burada yazdığım yazıyı ilk okuduğumda denemek istedim, ve tek tek çakralarımın üzerinde çalıştım, onları açtığımı imgeledim ve deneyimimi gerçekleştirdim.
Sonuç olarak ister kitap, ister bir başkasının deneyimi hakkında bilgiye ulaşmış olalım, kişi ancak o bilgiden pay almaya hazır seviyede olursa bunun bir anlamı olur diyerek sözlerimi noktalıyorum.

Tekrar teşekkürler....