Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Maş Fasulyesi Filizleme İşlemi  (Okunma sayısı 1796 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mine

  • Üye
  • *
  • İleti: 192
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Maş Fasulyesi Filizleme İşlemi
« : 19 Haziran 2008, 15:54:58 »
Maş Fasulyesi Filizleme İşlemi

Filizleme İşlemi

Çukur bir kap alınır.
Bir avuç dolusu maş 8-9 saat suda bekletilir.
Tohumlar süzülür ve üzerine tülbent konur.
Kap direkt ışık almayan yere konulur.
Günde 2 kere sudan geçirilerek kevgirden süzülür
Tekrar kaba konularak üzerine tülbent örtülür.
İstenilen boya gelene kadar bu işlem tekrarlanır.
Maş 0,5 cm. olabilir.
Gün olarak tahminen 3 gün yeterlidir.
Filizler olunca süzülerek kapaklı bir kaba konarak buzdolabında saklanır.
4 günden fazla dayanmadığından tüketilmesi gerekir.
Mutlu olmak istiyorsak,
hayatın cisimde değil,
ruhta olduğuna inanmalıyız.

Tolstoy

Çevrimdışı superisi

  • Üye
  • *
  • İleti: 195
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: Maş Fasulyesi Filizleme İşlemi
« Yanıtla #1 : 06 Mart 2009, 11:15:17 »
Güzel bilgi teşekür ederiz bu güzel bilgi için