Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Zeytinyağlı Yeşil Ada  (Okunma sayısı 971 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı superisi

  • Üye
  • *
  • İleti: 198
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Zeytinyağlı Yeşil Ada
« : 02 Mart 2009, 12:24:04 »
İçindekiler

1/2 kilo brokoli

1/2 kilo Brüksel lahanası

1 havuç

1/2 çay bardağı pirinç

1 çorba kaşığı fesleğen

3 kesme şeker

1 çay kaşığı tuz

1 çay bardağı zeytinyağı

2 orta boy domates

Hazırlanışı

Sebzeler iyice yıkanır. Borokoliler misket büyüklüğünde parçalanır. Brüksel lahanaları ise ortalarına kadar haç şeklinde kesilir.  Havuçlar dileğe göre dairesel ya da verev şekilde kesilir. Orta büyüklükteki bir tencereye zeytinyağı konur ve biraz kızdırılır. Daha sonra sebzeler ilave edilerek beş dakika tahta bir kaşıkla ateşte çevrilir. Tuz, şeker ve fesleğen de ilave olunur. Yıkanmış pirinç serpildikten sonra domatesler ince kesilmiş daireler şeklinde sebzelerin üzerine serilir. Kısık ateşte yaklaşık 30 pişirilir. Sumak ve rendelenmiş limon kabuğu ile terbiye edilmiş yoğurt ile servis edilir.

Afiyet olsun!
vejataryan yemek tarifleri.com dan alıntıdır