Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Kahvenin ve diğer uyarıcı maddelerin örümcekler üzerindeki etkisi  (Okunma sayısı 4197 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

akartuna

• Ziyaretçi
Bu bilgiyi içeren makaleyi Sivananda Merkezi'nde görmüş ve çok ilgi çekici bulmuştum. Kurt Bey'in örümcekler ile ilgili yazısını görünce hemen paylaşmak istedim.

1995'te yapılan bir araştırmada örümceklere uyarıcı ve uyuşturucu özelliği taşıyan maddeler verilmiş ve tepkileri gözlemlenmiştir.

Ekteki görselde örümceklere verilen maddelerin ağ örmelerinde ne gibi değişikliklere yol açtığını görebilirsiniz.

Özellikle "kahve"nin yarattığı etkiler çok düşündürücü.

« Son Düzenleme: 05 Mart 2009, 12:07:24 Gönderen: Duygu Akartuna »

Çevrimdışı Ebru Türün

• Üye
  • *
  • Sessizliği bozmadan...
Bu süper bir paylaşım.
Teşekkürler
"Hayatta istediğin herşeyi elde edebilirsin, bereberinde getirdiklerini kabul edersen."    
                                                          Yogi Baba Adnan Ananda Siddviho Çabuk

Çevrimdışı kurt e. inhan

• Kıdemli üye
  • Üye
  • *
Duygu hn,

gerçekten çok güzel ve anlamlı bir paylaşım..LSD içtikten sonra, örümceğin ördüğü ağının geometrik şekli beni çok hayrete dönüştürdü.  Halbuki LSD çok ağır kimyasal bir uyuşturucudur. 
Kurt E. İnhan

Çevrimdışı muratcan

• Kıdemli üye
  • Üye
  • *
vay be,
gerçekten çok ilginç..
çok teşekkürler paylaşımınız için..
bu resimleri görünce benim de aklıma daha çook küçükken "bilim ve teknik" dergisinde gördüğüm bir resim geldi..
uzun süre sigara içmiş ile hiç sigara içmemiş iki insanın ciğer röntgenlerinin karşılaştırması vardı..
sigara içen insanın ciğeri simsiyah görünüyordu, içmeyeninki gerçekten ciğere benziyordu:)) yani inanılmaz fark vardı..
o resmi gördükten sonra sigara içmem ben demiştim, iyi ki de başlamamışım:)
sevgiler
“Aşk’a uçma kanatların yanar” diyenlere kulaklarını tıka
Ve sor onlara “Aşk’a uçmadıktan sonra kanatların neye yarar?” diye.
Mevlana

Çevrimdışı kalemefendisi

• Üye
  • *
  • baki aşkla...
dilerim bu deneyde kullanılan kahve Türk Kahvesi değildir....

Çevrimdışı orhan k

• Kıdemli üye
  • Üye
  • *
Gerçekten enteresan bi deney,
Benimde dikkatimi Kurt bey gibi lsd li örnek çekti.Kimilerine göre uyuşturucu,kimilerine göre mucize ilaç olan bu kimyasalın bilinçaltındaki
yeteneklerin günyüzüne çıkmasını sağlayan bir etkisi olduğunu savunan bi yazı okumuştum yıllar önce.Konu mankeni örümceğimizde lsd bu özelliğini göstermiş gibi...Ama verilen lsd nin diğer tüm uyuşturucular gibi bi dönüş noktası vardır.Örümceğimizin lsd nin dönüş noktasında ağ yapması durumunda yapmış olacağı ağın, kahveliyken yapmış olduğu ağdan beter olacağını düşünüyorum.
Sıradışı bi deney,paylaştığın için teşekkürler Duygu...
 ;n

akartuna

• Ziyaretçi
Rica ederim. Paylaşmak ne güzel..
 ;n