Bu insanlar neden bu kadar iyi?
alıntı: internet
çeviri: Lale Kulahli
Odağınız neresi?
Bunu bilmek önemli;çünkü odaklandığınız şey büyür.
Etrafımızda pek çok şey oluyor ve neye odaklanacağımızı seçebiliriz.
Örneğin:Paris"teki Louvre müzesinde yürüdüğünüzü varsayın.
Etrafınızda pek çok meşhur ve güzel sanat şaheserleri var. Sonrasında, karşınıza pek de hoşlanmadığınız bir resim çıkıyor. Orada durup şöyle diyorsunuz: "Hangi Allah'ın akıllısı bunu bir müzeye koyar?!".
Sonra yetmiyor, etrafınızdakilere söylenmeye başlıyorsunuz: "Şuna bakın! Bu iğrenç resmi buraya koyduklarına inanabiliyor musunuz?..Bu insanların ne problemi var?!"
Ve bu tek resme odaklanmaya devam ediyorsunuz, kendinizi gitgide daha da kötü hissede hissede...Hem de müze kapanana kadar ve müzeden ayrılmanız gerekiyor.
Ve tüm bu süre boyunca, size cazip gelen pek çok sanat eserine odaklanabilecekken.
Bu, içine düşülecek çok kolay bir tuzak.
Geçen hafta, bir iş görüşmesi için başka bir şehre gittim. Haftanın çoğunu bir bina içinde toplantılarda geçirdik ve işlerimizi erken bitirip,son gün muhteşem manzaraların tadına varmak için arabayla bir vadiye gittim.
Etrafta gezinirken ufak çöp yığınlarına rastlamaya başladım...Özellikle de sigara izmaritleri...Ve kızdım...
Bu çöpleri topladıkça sormaya başladım: "Bu insanların ne problemi var?"
Güzelim ağaçlar....Enfes bir manzara....Ve ben bir sigara izmaritine odaklanıyorum...
Ne yazık! Neyse ki bu havadan oldukça hızlı çıktım ve ne yaptığımı farkettim. Neye odaklanacağım konusunda seçim gücümü yanlış yönde kullanıyordum. Böylece odağımı etrafımdaki doğal güzelliklerin zenginliğine çevirdim.
Bu bana kendimi çok daha iyi hissettirdi.
Ve evrenin güzelliklerinin tadına varırken sorumu şu şekilde değiştirdim:
"Bu insanlar neden bu kadar iyi?"....
Bu kendinize sormak için cok daha iyi bir soru,çünkü pozitife odaklanmanızı sağlıyor. Ve neye odaklanırsanız o büyür...