Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: DÜŞÜNCE GÜCÜ...  (Okunma sayısı 2765 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mert Güler

• Genel Yönetici
  • Üye
  • *
    • http://www.klasikyoga.com
DÜŞÜNCE GÜCÜ...
« : 11 Ocak 2007, 00:13:18 »
Yüreğinizi genç tutun.
“Yaşlandım” diye düşünmeyin. “yaşlandım” diye düşünmek kötü bir alışkanlıktır. Bu düşünceyi benimsemeyin.
50’nizde “18’im” diye düşünün. Düşündüğünüz neyse o olursunuz.
Bu büyük bir psikoloji yasasıdır.
“Bir insan düşündüğü neyse o olur”.
Bu büyük bir gerçek ya da herkesin kabul ettiği bir hakikattir.
“Ben güçlüyüm” diye düşünün, güçlü olursunuz. “Ben zayıfım “ diye düşünün zayıf olursunuz.
Ben bir bilgeyim “ diye düşünün,  bir bilge olursunuz.  
Düşünce tek başına bir insanı şekillendirip biçimlendirir. İnsan her zaman bir düşünceler dünyasında yaşar. Her insanın kendi düşünce dünyası vardır.
Hayal gücü mucizeler yaratır. Düşüncenin müthiş gücü vardır.
Düşünce, daha önce söylendiği gibi, somut bir şeydir.
Şimdiki zamanınız geçmiş düşüncelerinizin neticesidir ve gelecek de şimdi düşüncelerinize göre olacaktır.
Eğer doğru düşünürseniz, doğru konuşur ve doğru edimde bulunursunuz.
Konuşma ve edim düşünceleri izler.
Sevgiyle Kalın,
Yolunuz Aydınlık Olsun...
Mert Güler

Çevrimdışı muhterem

• Üye
  • *
O KADAR DOGRU Kİ..
« Yanıtla #1 : 11 Ocak 2007, 16:27:58 »
% 100 DÜŞÜNCE GÜCÜ
Son okudugum kitaplardan birisi.

Kitapta düşüncenin gücü konu ediliyor. Bilinç altına farkında olmadan yerleştirdiğimiz yargıların, hayat akışımızı nasıl etkiledikleri çarpıcı örneklerle anlatılamaya çalışılıyor. Hayatımızın bizim istediğimiz doğrultuda akması için bilinç altımızı yeniden şekillendirmenin yolları sunuluyor

Kitabın yazarı Jack Ensign Addington aslında bir avukat. Kendi deyimiyle bilinç altını o muhteşem gücünün farkına varıp onu kullanmayı öğrendikten sonra avukatlığı bırakıp insanlara daha faydalı olacağını düşünerek insan gelişimi, ilişkileri ve gerçeği, insan-Tanrı ilişkisi konularında konferanslar veriyor. On altı yıllık avukatlık ve yirmi yıllık insan gerçeği konusunda verdiği konferanslardan edindiği deneyimin bir ürünü olarak Yüzde Yüz Düşünce Gücünü insanlığa sunuyor.

Hepimiz hayal kurarız. Kimisi zengin olmak hayalindedir, kimisi dünyaca tanınmak, bazıları sağlıklı ve mutlu bir yaşamın ve kendince bunlar için gerekli unsurlara sahip olmanın hayaliyle yaşar. Hayallerin sınırı yoktur...

Hayallerimiz vardır... Bir de hayatın gerçekleri ve bizim bir sınırımız... Böyle düşünür ve hayallerimizi hayal olarak kalmaya mahkum ederiz. Onları gerçekleştirmek için daha bir adım bile atmadan...

“ Size kaderinizin efendisi olma fırsatını sunuyorum “ diyecek kadar iddialı yazar. Kaderin efendisi olmak savaşı kolay bir savaş değil. Hayal kırıklıklarına, her şeye yeniden başlamaya, korkularınızı yenmeye, sebat etmeye hazır olmalısınız.

Yüregi genc tutmaya gelince bunun insana neler kattigini, pozitif bir elektrikle nasil sarmalandıgınızı yasayarak anlayabilirsiniz ancak.Benim kızım 24 yasinda ve bana sık sık anne sen 15 yasında mısın diye cok takilir.Hayatiniz hep eglenceli gecer.Keyifli bir yönünü bulursunuz her seyin.Ve bu size bircok seyin ustesinden gelmek icin taze bir guc verir .
Bence herkes bunu yapmalı.

Kalemine saglık Mert Hoca
Sevgiler

Kendin İçin Birşey Yapmayacaksan ; Kim Yapacak ?
Başkası için bir şey yapmayacaksan ;Varolma'nın Anlamı Ne?
Şimdi Yapmayacaksan ; Ne Zaman ?