umarım ben de başarabilirim.
deniyorum...profesyonel yardım almayı da düşünüyorum.
nasıl bu kadar bağımlı hale geldiğime inanamıyorum.
bakalım...eğer bırakabilirsem deneyimlerimi sizlere aktarırım.
Hoşgeldin öncelikle...Sanırım arkadaşlar merhaba bölümünde sana kocaman merhabalarını yağdırmışlardır...
Çok basit bir önerim var günde sigara içtiğin miktarı unut ve sadece kendine 10 tane hakkı ver (tabii bundan daha az içiyorsan çoğaltma
) daha az içiyorsan bu rakamı 5 yapalım.Güne tüm bu miktarı yay.örneğin hoş bir akşam toplantısı olacaksa bir gece gündüz tut kendini akşama 5 tane sohbetle iç.Bir süre ne kadar istersen öyle devam et. Ve hazır olduğunda birden bir adet sigara azalt.Misal 10 hakkın varsa 9 a indr.Gittiğin kadar 9 tane yap ve daha sonra 8 ve ardından bir süre sonra 7...6...5...4...3...2...1.
Geri sayım başladı...
Günaydın Yonca,
Teşekkür ederim,hoşbulduk..

Ben de senin tavsiyeni uyguluyordum zaten.Ama en önemlisi o bağımlılığın yerine başka birşeyler koyabilmek.Boşlukları kapatabilmek.
Kadın düşmanı Alman bir yazar vardı,adı Karl Kraus:)
Bir aforizması beni çok etkilemişti: ''Kadınların içlerindeki boşlukları kapatabilmek için süsleri var,peki erkeklerin neleri var?''
Şimdi nerden geldim biliyor musunuz; dayımların yayla evinden:)sadece bir gece kaldım.Akşam beraber yemek yedik.Yemeğin içindeki herşey-et hariç-evin bahçesinden toplanmıştı.İnanılmaz bir uyku çektim.Demem o ki hiçbirimiz o yayla evindeki gibi saf,hormonsuz,kimyasallarla bozulmamış bir hayat süremiyoruz.Ben birazdan gene şehrin dumanlı,bozulmuş havasına geri döneceğim.Sadece fiziksel bir çürüme değil bu...Ruhlarımızda o keşmekeş içinde savrulup duruyor.Hatırlamadığım bir kitapta şöyle diyordu:Kimyasallar olmadan bu çağda yaşamak imkansız'' gibi birşey...
KAhvaltıya çağırıp duruyorlar,gitmem lazım.Yoksa daha kafanızı çok şişirirdim:)
Hoşçakalın